Instagram Alışveriş Modunu Kullanma

Instagram Alışveriş Modunu Kullanma

 

Günümüzün sosyal medya mecralarından popülerliği en yüksek olan uygulama Instagram bu senede yepyeni bir özellikle karşımıza çıktı. Bu özelliği tüm ticaret hesapları kullanmaktadır. Ürünlerini kolay tanıtabilir ürünlerin üzerine fiyat etiketi yapıştırarak alışverişi daha kolaya indirmektedir. Bu özellik kullanıcılarında işine geldi satış yapan İnstagram hesaplarının da kolayına gelmiştir. Instagram uygulaması Shopping özelliğine önem vererek daha çok kitleye ulaşması hedeflenmiştir. Instagram üzerinden kolay bir şekilde satış yapabilir ürünlerini ve markanızı tanıtabilirsiniz.

Instagram etkileşim arttırıcı paketlerimizden yararlanarak daha çok satış yapabilirsiniz. Paketlerimizden yararlandığınızda sayfanızın hem etkileşimi artar hem de popülerliği yüksek bir sayfa olarak güven çerçevesinde sayfanızı büyültmiüş olursunuz.

Instagram üzerinden Fiyat Etiketleme ve Shopping özelliğini kullanmanız için Instagram hesabınız alışveriş özelliğinin onaylanıp kabul edilmesi gerekmektedir. Bu özellik internet sitenize yönlendirip daha çok ürünü görme ve satışları arttırma amacıyla çıkartılmıştır. Instagram uygulamasının güncel son sürümünü indirip bu özellikten faydalanabilirsiniz. Peki ya bu özellikten nasıl yararlanabilirim sorusuna Instagrama bir internet sitesi ekleyerek faydalanabilirsin.

  • Instagram uygulamasına girip profilinizin sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayınız.
  • Üç nokta seçenekleri arasında Ayarlar bölümüne tıklayınız.
  • Ayarlar bölümünde yer alan İşletme yazısına tıklayıp açınız.
  • İşletme seçeneğinde Alışveriş bölümüyle devam ediniz.
  • Instagram hesabınıza tanımlayacağınız ürün kataloğunu seçerek bitti yazısıyla profilinize geri dönünüz.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Instagram sayfanızı ve Ürün Kataloğunuzu inceleyerek standartlar arasında ise kabul edip size bildirim göndermektedir. Alışveriş bölümünün açılması biraz zaman alabiliri bu süre zarfında İnstagram hesabınızı kullanabilirsiniz.

Paylaştığım Ürün Fotoğraflarına Nasıl Ürün Etiketi Ekleyebilirim?

Instagramdan Alışveriş bölümü açıldıktan sonra bu özelliği kullanabilmek için paylaşacağınız ürünü düzenleyip post biçimde atmak için ayarlayınız. Daha sonra ürünün üstüne tıklayarak Ürün Kataloğundan ürün seçip bitti diyerek paylaşabilirsiniz. Daha sonra fotoğrafın üzerine giderek ürünün alışveriş modu kullanabildiğinizi göreceksiniz.

Paylaşacağınız ürünlerin üzerinden bu özelliğin bazı kısıtlamaları bulunmaktadır. Bir fotoğrafınızın üzerinden beş üründen fazla ürün ekleyemezsiniz. Kaydırma özelliği ile fotoğraf paylaşıp bu özelliği kullanma sınırı yirmi ürüne kadar sınır bulunmaktadır. Instagram ve Facebook uygulaması birbiriyle bağlantılı olduğundan Facebook uygulamasından kaldırdığınız her ürün Instagram üzerinden de kalkacaktır.