Instagram Arşiv Kutusu

Instagram Arşiv Kutusu

Dünya üzerindeki neredeyse tüm ülkede kullanılan Instagram kullanıcılarına yeni özellikleri ile karşımıza çıkmaktadır. Instagram üzerinden fotoğraf paylaşabilir, arkadaşlar ile sohbet edebilir, veya stolk yaparak vakit geçirebileceğini ve bir çok özelliklere sahiptir.

Instagram üzerinden paylaşmaktan vazgeçtiğiniz fotoğrafları silme yerine başka bir kutuya göndermektedir. Bu kutunun adı Fotoğraf Arşiv Kutusudur. Peki bu kutuya nasıl ulaşılır?

Instagram uygulamasına giriş yaparak ana sayfa veya profil panelinizde sağ üst köşedeki artı butonuna basarak fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz. Fotoğraf veya videolarınızı anında çekerek veya film rulonuzdan seçerek paylaşımlar yapabiliriz. Seçtiğiniz fotoğrafı veya videoyu seçtikten sonra Instagram’ın filtresiyle beraber fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.  Paylaşacağınız postun Instagram filtresiyle düzenlerken karşınıza 24 adet filtre çıkmaktadır. Fotoğrafın içeriğine göre filtreleri seçebilirsiniz. Gönderiniz üzerine arkadaşlarınızı etiketlemek için bir sonraki adıma geçerek Kişileri Etiketle butonuna basınız. Daha sonra açılan ekranda etiketleceğiniz kişi veya sayfayı seçerek fotoğrafın üzerine ekleyebilirsiniz. Daha sonra yer bildirimi yapmak için Konum Ekle butonu ile yer bildirimi yapabilirsiniz. Gönderinizi birçok kayıtlı hesabınızda aynı anda paylaşabilirsiniz. Facebook, Twitter, Tumblr gibi birçok platformda gönderinizin içeriyle birlikte paylaşım yapabilirsiniz.

Paylaştığınız gönderiyi silmek yerine Instagram sizlere yepyeni bir imkan sunuyor. Bu özellik Instagram profilinize girip profilinizden kaldırmak istediğiniz bir gönderinize tıklayarak silmek yerine arşivleme kutusuna atıp profilinizden kaldırabilirsiniz.

Gönderinin sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayarak İkinci sekmede bulunan arşivle butonuna basarak gönderinizi profilinizden kaldırabilirsiniz. Bu sayede gönderiniz profilinizden kalkarak arşivleme kutusuna gönderilir. Kaldırmak istediğiniz fotoğrafınız silinmemek üzere kutuda kalmaktadır. Eğer fotoğrafınızı silmek istiyorsanız geri dönüşü olmaksızın silinmektedir. Paylaştığınız tüm gönderiler de bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanan bir çok kullanıcı fotoğraflarını tekrar paylaşması üzerine silmek yerine arşivleme kutusuna göndermektedir. Bu işlemi yapmak Sanilerinizi almaktadır.

Peki arşivlenen fotoğraflarınızı nasıl geri getirebilirsiniz?

Instagram uygulamasına giriş yaparak profil panelinden sağ üst köşede bulunan üç çizgi tıklayıp sekmeleri açın. Karşınıza çıkan sekmede ikinci bölümde bulunan arşiv butonuna basarak karşınıza çıkan bölümde orta üst bölümdeki gönderi arşivi, hikâye arşivi, canlı arşiv gibi Birçok özellikte kullanabilirsiniz. Bu panelden arşivlediğiniz görüntüleri geri alabilirsiniz. Gönderinizin üzerine tıklayarak sağ üst köşede bulunan Üç noktaya tıklayarak profilde göster kısmı ile fotoğrafınızı tekrar aynı beğeni ve yorum ile paylaşabilirsiniz.

Fotoğraf Arşivlerimi Kimler Görür?

Bu arşiv kutusunda geçmişte paylaştığınız hikâyenizi görebilir tekrardan paylaşabilirsiniz. Hikâyeniz üzerinde paylaşma tarihi ve konumları yazmaktadır. Hikâye arşivi bölümünde hikâyenizin paylaşma tarihi ile filtreleyebilirsiniz. Açmış olduğunuz canlı yayınlarınızı tekrardan izleyebilir paylaşımda bulunabilirsiniz. Arşiv bölümü gönderilerinizin kalitesini, beğenisini, yorumlarını veya etkileşimlerini etkilemeden paylaşılmaktadır. Arşivlenen fotoğraflarınızı fotoğraf arşivinizde durur ve bunu Instagram hesap sahibi sadece görmektedir. Paylaştığınız fotoğrafınızı ise takipçileriniz paylaşma tarihi ile birlikte görmektedir. Bu uygulamayı fotoğraflarınızı silmek yerine arşivleyerek kullanmak gayet mantıklıdır.