Instagram Etkileşimini Nasıl Arttırabiliriz?

Instagram Etkileşimini Nasıl Arttırabiliriz?

Günümüzün birçok vaktini sosyal medyada geçiriyoruz. Bu sosyal medya mecralarda etkileşimlerde bulunarak sosyal medya hesabımızı çok kolay bir şekilde büyültebiliriz. Etkileşimin sosyal medyaya hesabınıza fotoğraf paylaşma arkadaşlarla iletişime geçme ticaret amaçlı kullanma gibi birçok yönü bulunmaktadır. Bu etkileşimleri yapanlar ise oldukça fenomenliği yüksek olan hesaplardır.

Takipçi Sayısı Yüksek Olan Sayfalara Reklam Vererek

Popülerliği yüksek olan sayfalara reklam verdirerek sayfanıza daha çok tıklanma, tıklanma ile beraber sosyal medya hesabınıza daha çok tıklanma, beğeni, yorum ve birçok etkileşimlerde bulunarak sayfanız daha büyük yerlere gelebilir.

Hesabınızı Profesyonel Hesabına Geçiş Yaparak

İnstagram ayarlar kısmından İnstagram hesabınızı Facebook ile senkronize ederek Facebook ve İnstagram üzerinden reklam verebilir. Bu reklamları ise her bütçeye uygun bir şekilde çok kolay bir işlem ardından verebilirsiniz. Bu şekilde sayfanıza daha çok etkileşim halinde bulunarak sayfanızın popülerliği yükselmiş olur

TT Olan Gündemde Olan Konuları Ele Alarak Paylaşımlarda Bulunmak

Gündemde konu olan olayları paylaşımlarda bulunarak daha çok etkileşim sağlamış olursunuz. Paylaşmış olduğunuz gönderi, hikâye vb. gibi paylaşımlarda konuyu ele alarak hastage (#) eklemeyi unutmamalısınız. Bu sayede keşfete düşerek daha çok etkileşim kazanmış olursunuz.

Profilinizi İlgi Odağı Yapın

Düzenli düz, sade olmayan profiller genelde daha çok dikkat çekmekte. Özellikle uçuk kaçık farklı şeyler daha çok dikkat çekmekte.

Sosyal medya hesaplanırız daha çok dikkat çekmesi için gündemde olan ve akılda kalıcı paylaşımlarda bulunarak, sayfanızın sade ve gereksiz paylaşımlarda kaçınmalısınız.

Fenomen Olduunuzda Çekilişler Düzenleyerek Ek Gelir Elde Edin

Anlaşmış olduğunuz sponsorlarla birlikte yapacağınız çekilişte yüksek oranlı kar edebilir, sayfanızın popülerliğini üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Sponsorlarında katıldığı bu çekilişte sponsorların hesaplarındaki takipçileri de kazanmış olursunuz.

Bu sayede keşfete düşerek çok rahat bir şekilde sayfanızın etkileşimlerin arttığını görebileceksiniz.

Gündemde Olan, Bilgi Aktarıcı, Popüler ve TT Olan Konular Ele Alarak Paylaşım Yapın

İnsanların hayatında yararlı olacak bilgilendirici gönderiler paylaşırsanız insanların hem takipten çıkması zorlaşacak hem de daha çok dikkat çekeceksiniz. Ancak paylaşım yaparken bilgilerin doğru ve realist olmasına dikkat edin.

Sosyal medya kullanıcıları faydalı, bilgilendirici özellikte olan hesapları tercih ederler. Sizde paylaşımlarınız bu şekilde yaparsanız etkileşim sayınız daha çok olacaktır. Paylaşımlarınızın ise doğru, güvenilir ve realist olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Size Etkileşim Yapanlara Geri Dönüş Sağlayın

Sosyal medya kullanıcıları gördükleri paylaşımlara yorum katmayı sever ve cevap olarak bir beğeni, yorum veya mesaj bekler. Sizde geri dönüş sağladığınızda ise popülerliğinizi ve güvenilir bir site olduğunuzu takipçilerinizin sizin sayfada kalıp etkileşimleri kesmemesi için geri dönüş önemlidir.

Gönderiyi Paylaşırken Yaş Kitlesine ve Saatine Dikkat Edin

Paylaşmış olduğunuz gönderi veya hikayenin saati ve kime hitap ettiğiniz büyük önem taşımaktadır. Eğer kitlenizi bilip ona göre paylaşımlar yaparsanız sayfanızın etkileşimi daha çok olacaktır. Bu kitleler erkek-kadın veya genç-yaşlı olarak ayırabilirsiniz. Gönderi etkileşimin yüksek olması için paylaşımlarınızın saati de önem taşımaktadır.

Eğer sizi takip eden kitle erkek ise daha çok araba, motor veya erkek içerikli gönderiler paylaşımda bulunarak sayfanızı daha çok etkileşimini arttırabilirsiniz.

Eğer takipçiniz kadın ise paylaşımlarınızı giyim, makyaj veya kadın bilgilendirme olarak birçok paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Tabi ilk önce bu paylaşımları yapmanız için kitlenizi iyi tanımanız gerekmektedir.

Paylaşımlarınızı doğru ve güvenilir bir biçimde yaparsanız etkileşimlerin arttığını sizde göreceksiniz.