Instagram Satış Taktikleri

Instagram Satış Taktikleri

Günümüzde en iyi 100 global markanın %80’i uzun süredir aktif bir şekilde Instagram‘ı kullanıyorlar. Eğer sizde Instagram üzerinden satış yapmak, markanızı daha çok tanıtmak istiyorsanız bu tüyoları uygulamanız gerekmektedir. İlk vereceğimiz tavsiye müşterilerinize özel içerikler üretmeniz. Sosyal medya platformlarında paylaşımlarının daha geniş kitlelere daha doğru şekilde paylaşımlar yapmalısınız. Bu yüzden pazarlama çalışmalarımızı başlarken hedef kitlelerimizi iyi tanıdığınıza emin olun.

Geniş kitlelere hızlı bir şekilde ulaşmak için instagram takipçi sayınızın da önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bununla birlikte beğeni, izlenme ve görüntülenme sayılarınızda daha fazla insana ulaşmanız için algoritmaların baktığı kriterler. Bunları aşmak ve hızlıca popüler olmak ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız takipçi satın al instagram sayfanızı daha çok insana duyurun.

Hedef kitlenizi belirledikten sonra onlara uygun içerikler üretin. Sosyal medya platformlarında özellikle de Instagram‘da görsel içerikler yazılı içeriklerden nazaran %65 daha akılda kalıcı oluyor. Bu yüzden müşterilerinize unutamayacağınız şeyler gösterin ancak Instagram üzerinden içerik üretmeye başlarken fotoğraf düzenleyici programları kullanabilirsiniz. Görselleri oluşturmanız zaman alıyorsa ve aynı zamanda gününüzün birçoğunu Instagram paylaşımlarına harcıyorsanız aylık bir içerik takvimi oluşturmanızı tavsiye ederiz.

Keşfete Düşüren Beğeni, Kaydet, İzlenme ve Görüntülenme Paketleri

Akıllı cihazlarınız üzerinden takvimlerde aylık iş planlarınızı takvim uygulamalarından yapabilirsiniz. Böylece iş yükünüzü hafifletebilirsiniz. Müşterilerinizden gelen yorum ve mesajlara cevap vermeniz için yeterli zamanı elde edebilirsiniz. İkinci önerimiz müşterilerimiz için sorunsuz bir satın alma süreci planlamanız. Fiziksel mağazalarımızın müşterilerinizle ilişki kurmanız da farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Ancak internet ortamında farklı taktikleri ihtiyacımız var. Örneğin Instagram üzerinden Mobil uyumlu web sitenizin biyografi bölümünde yer alması müşteri süreçlerinizi kolaylaştıracaktır. Instagram üzerinden İnternet sitenizin bağlantınızı paylaşamıyor olsanız da linkin Bioda olduğunu müşterimize her fırsatta hatırlatma yapmanız gerekmektedir. Örneğin pazarlama ya da satış ünitesi olarak adlandırdığımız taktiği uygulayın.

Bu Satış Tüyolarının ilk etabı marka farkındalığı yaratmaktır referans, reklam kampanyaları ve arama motorlarını vereceğiniz reklamlar marka farkındalığı için kullanabilirsiniz. Instagram paylaşımlarınızı ürün kataloglarını dönüştürüp daha düzenli paylaşımlar yapabilirsiniz. Böylece insanlar satın alma karar vermeden sizinle tanışma fırsatı bulurlar. Bu etapta Instagram üzerinden Hastage (#) ve yer bildirimleri kullanmayı unutmayınız. Müşterileriniz için bulunabilir olduğunuza emin olun.

Satış tüyolarmızın ikinci etabı ilgi çekme bu etapta amaç potansiyel müşterilerinizi bilinçli satın alma kararını yardımcı olmak ve elinizden geldiği şekilde onlara yardımcı olmaktır. İlk iki etabını tamamladıktan sonra müşterilerinize satın alma isteği oluşturmalısınız. Bu duyguyu onlarda yaratmak için kullanıcı yorumlarından faydalanabilirsiniz. Sitenizde paylaştığınız ürünleri satın alan ve kullanan insanların yorumu çok büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda bu geri dönüşleri Instagram üzerinden paylaşmanız güven konusunda size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Sadece kullanıcı yorumları değil aynı zamanda bir otorite görüşü de satın alma kararında rol oynar. Örneğin sattığınız bir güneş gözlüğünü sevilen bir sanatçı üzerinde beğenilip güneş gözlüğünü kullanması veya bir sporcu tarafından sattığınız spor aleti iyi yorumları alması müşterilerimiz tarafından satın alma eylemini kısaltacaktır.

Satış tüyolarının en son etabı aksiyon alma süreci. Yarattığınız Satış Tüyoları sayesinde 100 kişi markanız ile tanışmış beş kişi satın alma eylemi gerçekleştirmişse doğru yoldasınızdır. Son önerimiz satışlarınızda içerik ve müşteri görüşleri İle desteklemeniz. Sadece satış yapan bir şirketten daha fazlası olduğunuzu müşterilerinize gösterin. Instagram üzerinde kamera arkası görselleri kullanarak iş süreçlerinizi müşteri müşterilerinize paylaşın. Instagram üzerinde daha önce satın alma eylemini gerçekleştirmiş müşterilerinizin referanslarını kullanın unutmayın burada en önemli şey güven konusudur. Kupon, indirim ve çekiliş gibi etkinliklerle marka bilirliğinizi arttırın. Takipçileriniz ile ürün veya sunduğunuz hizmet hakkında soru cevap canlı yayınları yapın. Bu şekilde sayfanızın popülerliğinizi arttırabilirsiniz.