Instagram Sayfanızın Etkileşimini Arttırmanın İpuçları

Instagram Sayfanızın Etkileşimini Arttırmanın İpuçları

Instagram uzun yıllardır hepimizin kullandığı bazen yemeklerimizi paylaştığımız, bazen en mutlu olduğumuz anları paylaştığımız, bazen en sportif olduğumuz anları paylaştığımız, bazen en güzel olduğumuz anları paylaştığımız bir platformdur. Aslında ilk var olduğu günden beri kendini sürekli geliştirip güncelleyen bir platform. Instagram üzerinden mağaza açabilirsiniz, satış yapabilirsiniz, Müşteri kazanabilirsiniz, kazandığınız müşterilerle ilişki kurabilir ve onlarla iletişime geçebilirsiniz.

Instagram Üzerinden Daha Fazla Kitleye Nasıl Ulaşabilirim?

Etkileşiminizi arttırabilirsiniz, sizi takip eden insanları ve sizin uygulamada daha çok vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz, kitlenize hitap eden içerikler üretebilirsiniz, diğer işletmelerden ve diğer kullanıcılardan farklı içerikler ortaya sunarak daha kaliteli paylaşımlarda bulunarak etkileşimlerinizi bu şekilde arttırabilirsiniz.

Instagram artık kullanıcılarının sizi takip eden insanları uygulama üzerinden daha çok vakit geçirmesini istiyor. Instagram kullanıcıları ne kadar çok vakit geçirirse sizin içeriğinizi daha çok ön plana çıkarmış olur.

Gönderilerimizin etkileşimi arttırmak için ne yapılmalı?

Instagram yetkililerin yaptığı bir araştırmada içerik sayısı arttıkça takipçilerin ilgi duyduğu postları %70 oranda kaçırdığını görmüştür. Bu yüzden yeni bir algoritma geliştirmişlerdir. Bu algoritma siz ne kadar az beğenilirseniz, bir postu ne kadar az beğenirseniz o postu daha az görmüş olursunuz. Sizin ilgi duyduğunuz içerikleri daha çok karşımıza çıkarmaya çalışıyor. Bu şekilde etkileşimlerin çok olması sizin şirket hesabınızın popülerliğini arttırmış olur.

Instagram yorumları beğenilerden bir tık daha seviyor. Çünkü tahmin edebileceğiniz gibi insanlar Yorumlarda daha çok vakit geçiriyor. Beğeni bir saniye sürüyorken yorum yapmak için bir efor sarf ediyorsunuz. Kullanıcılarınız size yorum yapıyorsa sizde zaman harcayıp onları yorum yapıyorsunuz ve bu postla karşılıklı olarak geçirilen vakit o kadar çok oluyor. Bu yüzden kullanıcılarınızın yorum yapmasına teşvik etmeniz gerekmektedir. Hatta olabildiğince uzun yorum yapmalarını teşvik edecek mesajlar yayınlayabilirsiniz. Eğer takipçileriniz kısa yorum yaparsa cevap olarak sizde uzun yorum yaparak o postta geçirilen vakti uzatıp ön plana çıkarabilirsiniz.

Kaydetme özelliği ise o postu gördüğünde kaydet butonuna basarak o gönderiyi gizli ve sadece kendinin görebileceği bir kutuya gönderiyor. Bu özellik analizlerinize bakarak ne kadar kişi kaydettiğini görebilirsiniz. Hangi içeriklerinizi daha çok ilgi çektiğini kaydetme özelliğinden görebilirsiniz. O kişilere yönelik ya da sizin hedef kitlenize yönelik içerikler ortaya sunabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılarınızın daha çok dikkatini çekebilir, onlardan daha fazla etkileşim alabilirsiniz.

Bunun gibi taktikleri gerçekleştirerek daha fazla etkileşim alıp daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz.