İnstagram Üzerinden Yasaklanan Etiketler ve Kurallar

İnstagram Üzerinden Yasaklanan Etiketler ve Kurallar

Günümüzün en çok kullanılan ve bakmadan olmaz dediğimiz sosyal medya mecralarından İnstagram, çalışma prensipleri arasında bazı kurallar, yasaklamalar ve kısıtlamalar getirmiştir. Bu kuralar kullanıcıları rahatsız edilmesinden uzak tutulması için gerekli olan kurallardır. Bu sayede İnsagram kullanıcılarının bu kurallara uyması zorunlu hale getirilmiştir. Eğer sayfanız İnstagram kuralları dışında ise hesabınız askıya alınmaktadır. Hesabınızı açmak için ise İnstagrama kısa mesaj göndererek veya İnstagramın mailinize göndermiş olduğu formu doldurarak geri açabilirsiniz. Örnek olarak İnstagramın kurallarından bir kullanıcının başka bir hesap üzerinden fake hesap oluşturması kullanıcın tüm hesaplarına ban getirilerek kapatılır.

Instagram’da bir diğer önemli yasak da etiketler konusunda mevcuttur. Bu çapta pek çok etikette yasak durumu vardır. Kullanıcıların bu etiketi kullanması böylece yasaklanmıştır. Bu yasaklar, Instagram tarafından iki şekilde uygulanmaktadır.

  • Kalıcı olarak koyulan etiket yasakları
  • Geçici olarak konulan etiket yasakları

Bu nedenle eğer bir etiket zaman zaman kayboluyorsa, bunun nedeni bazı dönemlerde yasağa tabi tutulmasıdır. Instagram’da yasaklanan etiketler nelerdir ve nasıl bulunur? Adlı yazımızda, bu yasakların neler olduğu ve nasıl tespit edilebileceği açıklayacağız.

Instagram’da Yasaklı Etiketler Nasıl Tespit Edilmektedir?

Instagram’da yasaklı etiketleri belirlemek için herhangi bir araç söz konusu değildir. Herkes farklı etiket kullandığı için bu yasak kişiden kişiye göre de değişmektedir. Ancak Instagram’da yasaklanmış etiketler tespiti yapabilmek için şu yöntem kullanılarak yasaklı etiketler keşfedilebilmektedir.

Instagram’da yasak konulmuş etiketleri bulmak için, ilk önce Instagram hesabınıza giriş yaparak, keşfet kısmına giriş yapmanız gerekmektedir. Bundan sonra arama bölümüne dokunarak, istediğiniz bir etiketi girmeniz aranmaktadır. Eğer arama sonuçlarında söz konusu etiket görünmüyorsa, bu etiketin yasaklandığı anlamına gelmektedir. Ancak bu etiketin kalıcı olarak mı, yoksa geçici olarak mı yasağa maruz kaldığı tespit edilememektedir. Etiket geçici bir yasağa uğramışsa, belirli bir süre sonra yasak kaldırılacağı için, etiket de görünür olacaktır.

Eğer Instagram yasaklanmış etiket kurallarına uymazsanız etiket engeli, hesap dondurulması, engellemesi ya da kapatılması gibi uygulamalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için attığınız etiketlere dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Dünya çapında hizmet vermekte olan Instagram, popüler olmak isteyen kişiler için pek çok fırsat barındırmaktadır. Eğer bu platformda yükselmek istiyorsanız, fenomentr ile iletişime geçerek güvenli, şifresiz ve gerçek Instagram kullanıcılarından oluşan hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.