Instagram Yer Bildirimi Yapmak - Yeni Konum Oluşturmak

Instagram Yer Bildirimi Yapmak - Yeni Konum Oluşturmak

Instagram Konum Oluşturma

Ülkemizde aktif olarak kullanılan sosyal medya platformlarında bulunan ”konum ekleme” veya ”yer belirleme” özelliği Instagram’da da kullanılır. Ancak Instagram doğrudan doğruya bir konum ekleme ya da var olan mekânı konum olarak belirleme seçeneğini kullanıcılara sunmaz. Instagram’a fotoğraf yüklerken, konum ekle seçeneğinde karşınıza çıkan adresler ya Google Maps üzerinden senkronize edilen ya da önceden açılmış olan konum adresleridir. Bu nedenler Instagram’da konum eklemek için Google Maps’i kullanabilirsiniz.

Tüm Dünyada aktif bir şekilde kullanılan sosyal ağlardan birçoğunda kullanılan konum ekle veya yer bildirimi yapma özellikleri İnstagramda da kullanılır. Fakat Instagram’da direkt olarak konum ekleme özelliği mevcut değildir. Paylaştığınız gönderide bulunduğunuz konumu bulmak zordur. Google üzerinden senkronize edile veya kaydedilen konumları İnstagram üzerinden görebilir kaydedilmemiş konumları ise göremezsiniz. Bulunduğunuz konumu Instagam üzerinden bulamıyorsanız konum eklemek için Google Maps uygulamasından konum ekleyebilir yer bildirimi yapabilirsiniz.

Bulunduğunuz Konumu Instagrama Kaydetme

Eğer bulunduğunuz konum Instagram üzerinden çıkmıyorsa bunu Google Maps arayıcısıyla yapabilir, konumunuzu ekleyebilirsiniz. Instagram konum ekleme özelliği bulunmamaktadır. Instagram Google Mapste kaydedilen konumları senkronize eder. Sizde Google Maps uygulamasından bulunduğunuz konumu kaydedip Insagram üzerinden aydettiğiniz konumu paylaşabilirsiniz.

Google Maps Uygulamasıyla Nasıl Konum Ekleyebilirim?

Google Maps aracılığıyla Instagram’a konum eklemek için; ilk olarak bir Gmail hesabına sahip olmanız gerekir. Hali hazırda bir Gmail adresiniz yoksa, kısa bir zamanda üyelik işlemlerini tamamlayarak yeni bir Gmail hesabı açabilirsiniz.

Google Maps Konum Ekleme İşlemi Sırasıyla;

  • Gmail hesabınız var ise giriş yapnız yok ise kayıt olup  işlemlere devam edebilirsiniz.
  • Giriş işlemini yaptıtan sonra Google Mapsi açıp yer ekleme işlemlerine devam edebilirsiniz
  • Konumunuzu eklemek için arama mototruna belirleyeceğiniz adresi yazınız.
  • Belirleyeceğiniz konumu kaydedin
  • Kaydettiğiniz konumu tüm sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz.

Bu adımları gerçekleştirdiğinizde istediğiniz mekana istediğini şekilde konum ekleyerek yer bildirimi yapabilirsiniz.